Omgeving / vervolg

Omgeving

Een wandeling door het monumentale esdorp Orvelte geeft de bezoeker het gevoel terug te gaan in de tijd. Men krijgt er een indruk van de manier waarop de mensen in de negentiende eeuw in de Drentse dorpen woonden en werkten.

In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. In nationale parken staan beheer en ontwikkeling van de natuur centraal. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur ter plaatse te ontdekken.

Het Drents Museum in Assen is al méér dan 150 jaar een begrip in Drenthe. Het is een toonaangevend museum dat jaarlijks spraakmakende en succesvolle tentoonstellingen organiseert over archeologie, figuratieve kunst en de Art Nouveau/Art Deco.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.

De Drentse Golfclub “De Gelpenberg” is een van de mooiste golfbanen in Noord-Nederland. Een fraaie 18-holes golfbaan, een PAR-3 baan met zes holes en een ruim clubhuis. Andere golfbanen in de omgeving zijn Golfclub Martensplek in Tiendeveen en de Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Maar liefst 22 hectare Nederlands landschap is omgetoverd tot een nieuwe wereld waar dieren en thematisering hand-in-hand gaan. Duizenden exotische planten zijn geïmporteerd uit Latijns-Amerika voor de grootste overdekte jungle van de wereld “Jungola”. Stap in de boatride over de Rimbula River en komt heel dicht langs acrobatische slingerapen en imposante olifanten.